Grote aantallen jong volwassenen voelen zich niet fijn, zelfs depressief. Ze hebben het gevoel dat ze niet ongelukkig mogen zijn want dat voelt als ondankbaar jegens hun ouders die hun een leuke jeugd willen geven. Maar je bént jeugdig en wordt volwassen, ouder en wijzer…. Je krijgt geen jeugd je hébt het, leuk of niet leuk en bedoeld om een gezonde en veerkrachtige basis te leggen voor een volwassen leven. 

Kinderen en pubers horen zelf ontdekkingen te doen waardoor ze hun lerend vermogen aanspreken. (Het lerend vermogen die we bij robots graag installeren). Beetje vreemd hoe we tegenwoordig verbindingen anders leggen, via artificiële intelligentie naar het menselijke brein. En bijzonder dat we ons niet verbazen hoe wonderlijk het eigenlijk allemaal is en hoe makkelijk het gaat. We willen het leuk hebben met de gadgets die overal worden aangeboden, vertier en verstrooiing op het wereld wijde web. Echter in de directe eigen omgeving niet meer weten (en leren) hoe je een gesprek aanknoopt en sociale vaardigheden oefent. 

Laten we wakker worden uit de betovering van de onnoemelijk vele mogelijkheden van onze huidige technologie en laten we ons eigen verstand en gevoel weer gebruiken over wat goed voelt voor ieder persoonlijk. Contact maken met onze eigen intelligentie die zelfs extra slim en snel kan werken wanneer het gevoel ook meedoet. En dat laatste kan een robot zich nooit eigen maken. Van elk mens is maar 1 uniek exemplaar. Een robot kan in productie worden genomen. 

De jeugd heeft de toekomst en wij ouders en opvoeders hebben de taak ze op weg naar volwassenheid te begeleiden. Dat vraagt om vertrouwen in het leerproces van het kind, vertrouwen in de exploratiefase van een puber. Gewoon omdat je zelf die fase hebt doorgemaakt en jouw kind hebt geleerd op het aangeboren leervermogen te vertrouwen zoals zeer vele generaties ons hierin zijn voorgegaan (we wonen gelukkig niet meer in bomen of holen ?). We zijn dankzij die ontwikkelingen, vertrouwen op onze inzichten en intuïtie tot hier gekomen. Laten we ons krachtige systeem niet verwaarlozen en onze jeugd begeleiden in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en weerbaarheid. 7x vallen 8x opstaan