1 op 1 Coaching met Marjo van Zalk

Met oog en hart voor mens en organisatie
Ontsluit jouw potentieel

Veerkrachtig en blij in het leven staan

Het leven blijft steeds verassend: soms krijg je cadeautjes en soms tikken over je neus. Door de cadeautjes vergeten we weer snel wat er lastig was. Als echter de balans niet goed meer is tussen cadeautjes en tegenslagen dan is het tijd om snel te handelen. Hoe leer je jouw potentieel te gebruiken voor een stabiel en veerkrachtig leven? 

Voor jouw als mens of in de rol van ondernemer: ik ben graag jouw coach! 

Welke coaching geef ik

Wandelcoaching

Coaching in het klaslokaal van moeder Natuur

Teamcoaching

Samen sta je echt sterker 

Hartcoherentie

Stress en emotie reguleren met neurofeedback 

Individuele coaching

Regie voeren over je eigen leven 

Coaching voor ‘bazen’

Ondernemers uit het MKB, gegroeid van initiatiefnemer tot aan directeur-eigenaar. Van werken met een klein team werken met diverse afdelingen tot aan een managementlaag. Van collega naar ‘baas’. In de praktijk ondervinden wat jouw rol voor gevolgen heeft voor relaties. Relaties met collega’s die werknemers worden, relaties met klanten en leveranciers die langs andere kanalen gaan lopen. Van ‘alles in eigen beheer’ naar ‘vertrouwen en delegeren’.  

Dat de organisatie groeit, is dagelijkse focus. Maar hoe jij bent gegroeid sta je daarbij stil? Wat je nu betekent in jouw rol als werkgever? Los van product of dienst? Kijk jij naar jouw werknemers met de kennis van sociaal kapitaal? 

Wat voor een ‘baas’ ben jij? Niemand wil zo genoemd worden, maar in de praktijk werkt het wel zo. Het liefst maken we er een grapje over, maar hoe ‘plat’ de organisatie ook is: werknemers willen richting, een plan, een aanwijzing zodat ze weten welke kant ze opgaan, wat er van hen verwacht word. 

Coachen van ondernemers gaat over bewust zijn van verantwoordelijkheid voor velerlei gebieden, anders dan alleen het maandelijkse salaris. Aandacht van de ondernemer voor het sociaal kapitaal van zijn onderneming en hoe dat het beste tot leven te brengen. Iedereen met ziel en zaligheid aan het werk. Dat doet de identiteit van het bedrijf groeien. 

5 coachsessies van elk 1,5 uur (meerdere sessies mogelijk) 

Wandelcoaching

In de natuur is er extra ondersteuning bij het coachen: de natuur ontspant, geeft onbeperkt metaforen om processen te leren begrijpen, vraagt om beweging, brengt het onbewuste en bewuste makkelijker samen. Het coachen gaat op dezelfde manier als bij individuele coaching. 

3 coachsessies van elk 1,5 uur (met optie voor meerdere sessies) 

Teamcoaching

Er is een ‘dingetje’ binnen het team. Communicatie gaat langs elkaar heen, ruis op de lijn. Hoewel bekend met feedback geven en de kunst van reflecteren, lukt het niet om de juiste snaar met elkaar te vinden. Waar zitten de hobbels, is er een blokkade? Samen gaan we op onderzoek uit. Ik zal wisselend de gespreksleider, de trainer of de coach zijn. Het team formuleert een gezamenlijk coachdoel en ieder teamlid ook een persoonlijk doel voor dit traject. 

5 sessies van elk 2 uur – eerste 3 sessies in 2 maanden en de andere 2 met enige tussenruimte. 

Coaching met hartcoherentie

Stress en emotie reguleren. Hoe doe je dat als je niet veel wilt praten? Ademen is je sleutel. Heel concreet met een sensor en een softwareprogramma op het beeldscherm zien wat emoties in het brein doen en daar met de juiste ademtechniek op reageren. Dit geeft een structurele verandering in het omgaan met stress en spanning.

De hartcoherentiemethode laat zien dat je het allemaal al in je hebt. Grip krijgen op emoties en stress. Weinig praten, veel doen. Voor meer informatie zie www.hartfocus.nl

5 coachsessies van elk 1 uur (met optie voor meerdere sessies)

Individuele coaching

Jij formuleert de coachvraag en het coachdoel en samen gaan we op zoek naar de manier waarop dat doel te bereiken is. Daarvoor gaan we eerst jouw coachvraag onderzoeken, maken we een analyse en daar halen we uit wat typisch echt bij jou hoort, wat je achter je wilt laten en wat je wilt toevoegen aan het leven van nu. Het coachdoel bereiken vanbinnen uit, geen kunstje aanleren. 

Resultaat: meer kennis en inzicht over jezelf, je reacties en bijbehorend gedrag. Bewuster kiezen voor wat jíj wilt, waar jij blijer van wordt. 

5 coachsessies van elk 1 uur (met optie voor meerdere sessies)