Marjo van Zalk 
Mental coach 

Over mij

Eenvoud = Kracht! 

Alle kracht die je nodig hebt om te leven zoals je dat beoogt, is in jouzelf aanwezig. Dat is mijn vaste overtuiging sinds ik vanaf 2004 mensen begeleid bij hun mentale processen. Oorspronkelijk (1980) kom ik uit de jeugdhulpverlening (behandelcentrum zeer moeilijk opvoedbare jongeren). Na 10 jaar met diverse groepen te hebben gewerkt heb ik de stap naar het bedrijfsleven gemaakt waar ik o.a. leidinggevende posities had en uitgebreide ervaring opdeed in zowel de profit‐ als de non profit sector.

Ik begeleid mensen bij het inzichtelijk krijgen van patronen zodat er begrip komt voor situaties en gedrag. Dit kan in allerlei fasen van een mensenleven plaats vinden. Mijn cliënten zijn zowel jongeren als volwassenen. Bij de begeleiding wordt ervan uitgegaan dat mensen alles in huis hebben om zichzelf met hun individuele mogelijkheden en belemmeringen te ontwikkelen. 

Mijn specialisme ligt bij burn‐out en stress gerelateerde klachten. Ik heb mij verdiept en geschoold in mijn interesses zoals communicatie, gedragsbiologie, bio‐psychologie, bio en neurofeedback, filosofie en Jungs archetypen. In mijn werk richt ik mij op iemands kracht en eigen verantwoordelijkheid. Authenticiteit en autonomie zijn voor mij van grote waarde. Ruimte voor zingevingsvragen hoort vanzelfsprekend thuis in de gesprekken.

Coaching bestaat niet alleen uit praten. Het is mogelijk om een paard mee te laten doen of al wandelend tot inzichten te komen. Resultaat van elk coachtraject blijft dat jíj jezelf ontwikkelt. Mentaal weerbaar en veerkrachtig.

Ik sta voor energieke, krachtige en heldere communicatie, de discussie voorbij en op weg in dialoog! 

 

Leer mij beter kennen door het lezen van mijn blogs 

 

 

29.07.2018

HSP wat moet je ermee?

“Teveel prikkels voor mij”, een typische reactie van een HSP’er. Weer een nieuwe hype van gevoelige types die niet veel kunnen hebben? Of bestaat het echt? Je zal maar een HSP’er zijn…
 
Een hoog sensitief persoon is niets anders dan een mens wiens zenuwstelsel gevoeliger afgesteld is dan anderen en gemiddeld 1 op de 5 mensen is zo gebakken. De Amerikaans dr. Eline N. Aaron beschreef deze karaktereigenschap voor het eerst en deed er uitgebreid onderzoek naar. Daarbij kwam ze tot de conclusie dat deze karaktereigenschap van evolutionaire betekenis is: HSP’ers hebben een neus voor veranderingen in spanning- en stressniveaus, het oeroude mechanisme wat ons waarschuwt wanneer de omgeving “niet pluis” is of juist wel. En dit is goed nieuws!
Het helpt ons te voorkomen dat het fenomeen ‘hoog gevoeligheid’ een dingetje wordt waarmee signalen onjuist geïnterpreteerd worden. Labels als “drama” of “slachtoffergedrag” horen niet bij het signaal “last van zoveel prikkels”. Prikkels zijn juist als een soort mentale barometer: hoe hoog loopt de sociale (werk)druk op. De gelegenheid om op tijd preventief en gezond te reageren.

In de dierenwereld zien we ook sensitief gedrag bij een aantal dieren van een kudde. Zij geven het signaal om verder te trekken of te vluchten wanneer de situatie daar om vraagt. Wij mensen hebben precies datzelfde systeem. Wij hebben echter de waarneming uit handen gegeven aan apps, denk bijvoorbeeld aan de verschillende weervoorspellers. We kijken eerder op buienradar dan naar de lucht om te vluchten voor regen. HSP’ers zijn dus onze antennes. In onze overprikkelde maatschappij met een media die zeer subjectief informatie deelt waarin nep en echt moeilijk te onderscheiden is, zijn “onze” HSP’ers degenen die duidelijkheid kunnen geven. Een mening die gezond is en uitsluitend gebaseerd is op ons welbevinden. Wij willen immers alleen maar veilig en lekker (over)leven?

In de bedrijfstakken zorg, welzijn, onderwijs en horeca zijn HSP’ers (bij mijn weten nog geen onderzoek naar gedaan) aardig vertegenwoordigd. Ook in creatieve beroepen zijn zij te vinden. Van nature voelen zij zich aangetrokken tot beroepen waar zij hun in- en aanvoelende vermogens goed kunnen inzetten. Bij bedrijfstakken waar deze competenties niet direct een eerste voorwaarde is kan een HSP’er uit de toon vallen. Toch zijn zij zeer waardevol voor de organisatie! Voor een gezond, vitaal en inspirerende bedrijfscultuur zijn zij een bron van adviezen, suggesties en ideeën. Zomaar beschikbaar in elke organisatie want 1 op de 5 is “het”.

Laten we bewuster omgaan met het ‘systeem’ mens. Van nature hebben wij allerlei eigenschappen verwaarloosd door de snelle ontwikkeling van welvaart en techniek. Het kost niks (en je hebt er zoveel aan) deze eigenschappen weer serieus te nemen. Over hoeveel bruikbare managementinformatie zou je ineens beschikken?! We hoeven niets in te leveren van ons comfort. We kunnen de omstandigheden nog meer verfijnen door onze persoonlijke antennes te gebruiken: ‘wat is goed voor mij, word ik er blij van. Wat goed is voor mij is ook goed voor mijn omgeving.’ Verwar dit niet met egoïsme!! De mens is een kuddedier en HSP’ers zijn van nature altruïsten.

‘Use it or lose it’ is een evolutiemechanisme. Het is tijd dat hoog sensitieve mensen hun stem laten horen want zij kunnen weten welke eigenschappen wij moeten ontwikkelen om als soort te kunnen blijven bestaan (overleven) in de natuur. Op eigen persoonlijke kracht in een groep….

marjo van zalk - 07:26:12 @